Saturday, December 31, 2011

Semua orang nak post pasal tahun baru, xkan aku x boleh?

This is a bad year for me. So, I just wanna say one thing.


Well, bukan semuanya bad. Tapi secara keseluruhan, memang tahun ni agak teruk la.

Happy New Year =)

Friday, December 30, 2011

In Spring 2013, I will be in USA!!

Bulan Mac 2013, aku dah decide nak pergi merantau ke USA.

X kesah la ada orang ikut ke x. Sebab kat sana adik angkat aku akan bersedia menunggu untuk bawak aku jalan2.

Dari sekarang, mula kumpul duit!!

Pasal nak round Malaysia tu, kena tangguh dulu la kot.

Wednesday, December 28, 2011

Send my prayer to her.

Happy birthday, my mother and friend,
Since I was a child, you would always defend.
Your love has always, been unconditional,
Even when, my moods were transitional.

I cannot forget, all the things you have done,
Through actions and words, my esteem you have won.
You taught me to live, with courage and passion,
With the less fortunate, I learned your compassion.

Today is your birthday, I hope you dance,
This celebration, I’m sure you’ll enhance.
From the depths of my heart, I just want to say,
You are my mother, and my love I display.

Happy Birthday =)

Tuesday, December 27, 2011

First Lady. Kedai baju pilihan.

Butik First Lady ni jadi pilihan hati sebab pilihan baju2nya banyak dan affordable. Selalu kalau nak beli baju raya or baju nak pergi kenduri, aku beli sini lah.

Tapi malangnya, ketika kenduri kakak aku hari tu,

Kazen1 : Wan, Kak Yana nak cari baju untuk kenduri kakak kat First Lady hari tu. Nasib baik Kak Yana x beli baju ni. Kalau x, kita pakai baju sama lah. Hahahahaha..

Aku : Lain kali nak beli baju, bagitau dulu!

Tu xpe lagi. Lepas habis kenduri, tiba2,

Kazen2 : Wan, Kak Ita ada baju ni. Tapi kaler pink.

Aku : Lepas ni kalau nak pakai baju tu pergi kenduri mana2, bagitau dulu!

And then,

Kazen3 : Wan, baju ni...

Aku : Say no more. Please!!!

Nampaknya Butik First Lady dah terkenal di seantero Malaysia. Lepas ni aku kena pergi cari butik yang lain pulak.

Oh. Tepat jam 9:45 am, 24 Disember 2011, kakak aku dah selamat jadi isteri orang. Tahniah kepada beliau.

Lepas ni kena biasakan diri duduk serumah dengan abang ipar. Hnngggghhhh!

Thursday, December 22, 2011

Silent night.

Christmas sudah menjelang tiba. Dulu selalu sambut Christmas.

Yeah. Accuse me anything you want to. Kafir ke, laknatullah ke, I don't care. Because for me, Christmas is for sharing love and gifts. GIFTS! Who doesn't like gifts? We didn't do anything against Islam, though.

Malaysia boleh sambut Gong Xi Fa Cai dengan Deepavali. 1Malaysia, kan? Kalau Christmas? Dah kena maki tiba2. X paham aku.

Berbalik kepada sambutan Christmas.

Kitorang pun bukan sambut beria2 sebenarnya. Tarikh Christmas tu dekat dengan birthday arwah mak aku. Mula2 kawan Christian arwah mak yang ajak sambut Christmas(sharing gifts) sekali dengan sambut birthday dia. Lepas tu dah jadi tradition.

On Christmas day, we will get each other presents, we did it Secret Santa way. So, aku dengan kakak aku boleh jimat beli presents untuk arwah mak. Kadang2 kitorang beli jugak satu present untuk acara Secret Santa, satu lagi untuk birthday arwah mak. Hahah..

Tahun lepas xde Secret Santa sebab aku x balik rumah. Tahun ni kakak aku kawin. So, xde dah kot. Xpe. I'll get some nice flowers and put it on your grave, mom =)

I miss her. A lot.

Al-Fatihah.

Tuesday, December 20, 2011

Cosway

Hai kawan2. Sekarang aku ejen Cosway. Aku nak cari duit lebih. Jadi kerja pun kena lebih.

Apa? Kawan2 xtau Cosway tu menatang haram jadah apa? X apa.. Kelik SINI.

Kalau nak beli barang2 Cosway, sila la contact aku ya? Kalau nak jadi member Cosway pun, boleh contact aku jugak. Jangan contact orang lain!!

Aku ada katalog kalau malas nak surf internet or pergi kedai Cosway semata2 nak window shopping. Tapi, area Cheras dengan Bangi je lah aku boleh pergi tunjuk katalog tu ya.

Ok. Tata! *wink2*

Monday, December 19, 2011

"Followed by continuous metamorphoses,

 death cedes place to life." Max Diniz Cruzeiro.

Dalam banyak2 slang dalam dunia ni, aku paling suka slang British dengan French. X rasa macam comel ke?

Sabtu ni kakak aku kawin. Semoga semuanya berjalan dengan lancar. Kalau ada sape2 yang x dapat kad lagi, contact aku dengan segera eh. Majlis akan berlangsung di Teluk Intan, Perak. Rumah nenek aku.

Praktikal ada sebulan lagi. Bollocks.

Saturday, December 17, 2011

Songlap

Sebenarnya aku malas nak review panjang2 sebab tadi dah review puas2 sambil minum kopi lepas movie marathon.

Senang kata, jalan cerita menarik dan berterusan dari awal hingga akhir. Konflik jelas, dan agak berat la juga. Gaya Songlap ni macam gaya teater pun ada. Mungkin sebab banyak geng2 teater dan geng2 Aloy Paradoks dalam tu kot.

Serius, tadi tengok Songlap kadang2 rasa macam tengah tengok teater.

Bagi aku, watak dalam tu xde pun watak yang suci murni. Semua twisted, masing2 ada masalah dan dark characteristic.

Tapi yang aku tau, diorang tekankan orang jahat tu x semestinya jahat macam setan naharom. Contoh, kawan Ad yang penagih tu. Dia curi radio bapak dia, jual kat orang, siap hisap dadah lagi. Tapi dia bagi boleh bagi duit kat Ad walaupun dia tu bukannya orang senang2.

Si Am tu jangan cakap ah. Dia memang jual baby, main judi, jual perempuan, tapi tengok apa yang dia korbankan. Dia jaga Ad dari kecil, dan dia x marah pun Ad amik duit dia. Dia marah sebab Ad bagi duit kat mak a.k.a pelacur tu je.

Konklusinya, cerita ni berat x berat jugak la. Lawak2 dia pun menarik dan x klise. Konflik2 agak klise tapi diorang twist bagi menarik membuatkan aku punya rasa ingin tahu tu membuak2.

So, Songlap ni berbaloi la tengok kat panggung. Tahniah untuk Effendee dan Fariza Azlina kerana berjaya mengarah filem ni. Tahniah kepada Shaheizy Sam sebab berjaya membawa watak Am dengan berkesan.

Sumpah, kalau skrip ni boleh ubah ke teater, memang aku nak bawak skrip ni untuk PTU.

p/s : Ayam, gua suka doh lu berlakon. Tapi rambut lu tu trim2 ah skit, kurangkan serabut. Kirim salam kat Aloy. Bagitau dia, gua tengah free ni kalau nak panggil berlakon teater. Teehee.

Wednesday, December 14, 2011

Kenapa dalam surau bau durian?

Aku saspek boss besar tangkap budak2 buat party durian dalam opis.
So diorang pindahkan party tu dalam surau pula.

P/s : Kini kegiatan mengambil tidur kuasa (power nap) sudah menjadi rutin harian.

P/p/s : Dulu aku boleh makan 2-3 biji durian (bukan 2-3 ulas) sekaligus. Tapi sekarang tidak lagi.

Sunday, December 11, 2011

Maniacal laugh..! Maniacal laugh..!!!

Movie marathon at Alamanda. 5:30pm until 9pm.

Movie #1 : The Muppets
Pernah tengok Muppets masa kecik2 dulu? Kalau pernah, and kau suka, kau mesti suka tengok movie dia ni jugak. And as always, Muppets mestilah musical.

Macam biasa jugak, movie yang Pixar buat mesti ada short story awal2 tu. Dulu diorang letak Bird's story. Sekarang Toy Story. Tepuk tangan untuk Pixar. Yay~~!!

At first aku tengok Jason Segel jadi hero, aku ingat mesti ada part2 lucah and cerita tu mesti bangang sikit2. Pastu tengok heroin, Amy Adams. Oh wait. Bukan ke dia ni awek Disney? Yang berlakon Enchanted tu?

So, cerita Disney confirm lah bukan lucah. Dan cerita ni x berat sebab untuk kanak2 kan. Tapi kelakar dia unexpected and menghiburkan jugak. Mula2 macam geram sebab asyik nyanyi je. Tapi sebab diorang tau orang2 sekarang x suka muzikal sangat, so diorang buat muzikal tu jadi kelakar.

Ah, nak explain pun susah. Tengok sendiri ah!

Oh2. Ada Neil Patrick Harris!! Walaupun kejap je dia keluar, dia tetap awesome! Sampai part dia, aku tereksaited kuat2. Dah la tengok sorang2. Segan kejap. Hahah..

Hihihi


Movie #2 : Puss In Boots
Sebab aku suka kucing, so cerita ni best. Sebab kucing dalam tu semua katun 3D. So semua comel!

Aku cuma terganggu dengan gadis2 kat belakang aku yang suka bagi komen and gelak kuat2 kat every part yang diorang rasa best.

Oh wait. Aku rasa diorang macam tu every second in the movie. Seriously. Sepanjang movie, x pernah nak senyap. TAK PERNAH ya...

Brader sebelah aku pun cakap "Budak2 belakang ni x pernah tengok wayang ke?". Aku rasa nak bagi bro fist kat dia masa tu.

So, kalau nak senyum2 sepanjang movie sebab kucing dalam tu semua comel2, sila tengok Puss In Boots.

"Ooohhhh" Comel gila kot!
Seat hari ni dua2 kat atas, in the middle and xde sape halang pemandangan aku. Awesome! Puas!

Friday, December 9, 2011

Why Avril Lavigne, why??

Lirik lagu Avril first album (2002)

I wake up in the morning
Put on my face
The one that's gonna get me
Through another day

Lirik lagu Avril latest album (2011)

And now you are turning all around
And suddenly you are all I need
The reason wha-ah-ah-ay
I sma-ah-ah-ile

Macam stuttering dah aku tengok gaya si Avril ni nyanyi.

Cepat betul Avril membesar ye. Dah jadi wanita dah sekarang. Heart broken tambah hormon wanita, terus jadi pop lah ye?

Baik aku dengar balik lagu Redline 95. Ataupun lagu2 orkestra.

Oh, Sila dengar lagu Novena. Antara arrangement James Swearingen yang aku suka besides Echoes of Ireland.

Sebelum merantau keliling dunia, aku nak habiskan Malaysia dulu.

Hurm lets see.. Dalam Malaysia ni mana lagi aku x pernah pergi?

1. Pahang (x termasuk Genting dan Cameron Highlands)
2. Kelantan
3. Terengganu (masa kecik2 pernah pergi tapi xde memori pasal tu. so, nak pergi lagi)

Tu kalau ikut negeri. Kalau nak ikut tempat2 yang orang selalu pergi bercuti tapi aku x pernah pergi;

1. Fraser Hill
2. Semporna
3. Pulau Tioman
4. Pulau Sipadan
5. Desaru
6. Cherating
and many more.

Nanti lah masa cuti sem or dah habis study, aku nak travel through Malaysia melawat tempat2 yang aku x pernah sampai.

Ada sape2 nak join?

Thursday, December 8, 2011

Cucuk Sanggul Suri v2.0

sambungan dari Cucuk Sanggul Suri v1.0

Cucuk sanggul yang Suri selalu pakai tu dibeli dari Kedai Serbaneka Haruko Ehsan. Pemilik kedai tu, Haruko, merupakan kacukan Jepun dan Melayu. Bapak Melayu, mak Jepun. So, banyak barang2 dalam kedai serbaneka tu ada ciri2 ke-Jepun-an sikit.

Masa Suri beli cucuk sanggul tu, Suri pergi dengan Ana. Mula2 Ana yang nampak dulu cucuk sanggul tu minggu lepas. Setiap hari Ana akan datang ke kedai serbaneka tu untuk tengok cucuk sanggul tu.

Bila datang dengan Suri, Ana belek2 je cucuk sanggul tu. Warna emas, ada kilat2 sikit. Cantik sempurna di mata Ana. Nak beli, Ana punya rambut pendek. Nanti kesian kat cucuk sanggul tu xde fungsi.

Tiba2 Suri datang belek cucuk sanggul tu jugak. Suri cuba cucuk kat sanggul. "Cantik." kata Ana. Suri senyum lebar dan terus beli cucuk sanggul tu. Ana pun putih mata sebab cucuk sanggul tu ada satu je yang macam tu dalam banyak2 cucuk sanggul.

Lepas beli cucuk sanggul tu, tiap2 kali Suri keluar, Suri mesti pakai cucuk sanggul tu. Kalau Suri terlupa, dah berjalan jauh sampai ke rumah Pak Mail pun, Suri sanggup patah balik ambil cucuk sanggul tu.

Setiap kali Ana tengok Suri pakai cucuk sanggul tu, hati Ana mesti pedih. Sejak tengok cucuk sanggul tu lama dulu, Ana dah tekad nak simpan rambut panjang. Nanti boleh la pakai cucuk sanggul tu. Tapi bila Suri dah beli dulu, punah semua harapan Ana.

Setahun lepas tu, rambut Ana dah cukup panjang untuk disanggul. Suri masih lagi cantik. Suri masih lagi guna cucuk sanggul tu. Dan Ana x pernah buang perasaan suka kat cucuk sanggul tu.

Satu hari Ana pergi rumah Suri. Malam tu mereka berdua dah janji nak pergi Pesta Muda Mudi Kampung Api sama2. Sambil tunggu Suri habis mandi, Ana belek2 meja solek Suri.

Mata Ana tertumpu pada cucuk sanggul tu. Ana mula menyanggul rambutnya dan cucuk guna cucuk sanggul emas tu. Setelah setahun, baru lah Ana dapat merasa kepuasan menyucuk sanggul guna cucuk sanggul kesukaanya tu. Lama Ana berdiri depan cermin mengagumi kecantikan cucuk sanggul tu di rambutnya.

"Kau buat apa dengan cucuk sanggul aku tu?"

bersambung...

Cucuk Sanggul Suri v1.0

Suri merupakan gadis paling cantik dalam Kampung Api. Kecantikan Suri menjadi kegilaan para jejaka dalam kampung tu. Semua makcik2 berebut2 nak buat Suri jadi menantu.

Dengan kulit yang putih mulus, bibir merah delima, leher jinjang, rambut ikal mayang, siapa yang xnak Suri? Gadis2 dalam kampung tu pun nak jadi bestfriend Suri.

Suri selalu berjalan sekitar kampung tiap2 petang sebagai senaman. Nak jogging, malas katanya. Dengan kebaya nyonya, rambut disanggul rapi siap dicucuk, pegang payung, Suri akan keliling kampung sejam sebelum Maghrib. Dah Maghrib, Suri cepat2 balik rumah. Takut disorok hantu kopek.

Suri ada ramai kawan. Baik lelaki, mahupun perempuan. Suri suka berceloteh dan manja, sebab tu ramai orang senang berkawan dengan Suri. Ada juga yang jeles dengan Suri tapi Suri biarkan aje. Asalkan orang2 tu x kacau hidup Suri.

Tapi ada sorang kawan Suri yang dah lama berkenan dengan cucuk sanggul yang selalu Suri pakai.

Nama dia Ana.

bersambung ke Cucuk Sanggul Suri v2.0...

Tuesday, December 6, 2011

I'm dead serious, bitches.

For the last time, I will give you what you both want. Only for the sake of humanity.

BUT, if you ever dare to ask again, I will surely go to your home with a butcher's knife and I will cut off all your fats, cut your body into pieces and give it to dogs. And your head? I will dig out your eyes and stick your heads on your fucking fence for your neighbours to see.

Then I'm going to take back the things that you took from me.

Capische?

Personaliti aku menurut pandangan psychologist

"Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat jadi tak ada orang yang memahami anda.
Kepakaran anda hanyalah menuding jari pada sesuatu benda.
Anda juga mengalami pelbagai dugaan dalam hidup.
Smua masalah ini telah menjadikan anda lebih kuat dan tabah.
Anda memperjuangkan keadilan.
Kebanyakan masa anda telah dihabiskan bersama-sama dengan kawan-kawan.
Anda seorang yang disiplin dalam hidup, tidak putus asa dan berani.
Faktor-faktor ini telah membawa anda ke puncak kejayaan.
Anda juga adalah seorang ahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangat bagus."

Benda ni aku jumpa kat fb. Personaliti ikut birthday masing2. Aku tengok ramai sangat post benda ni so aku pun baca lah..

Bila aku baca personaliti aku ni, I was like "Wow. Macam betul gak benda ni". But then aku baca personaliti untuk orang birthday lain. Guess what? Yang lain2 tu pun ada jugak yang macam sama dengan diri aku. Pfft.

Dalam zaman moden ni pun ramai lagi eh orang percaya benda2 camni. Kalau untuk suka2, boleh lah. Tapi jangan la percaya terus. Tu semua psikologi je. Sama macam horoskop ah.

Sadly, yang paling ramai percaya benda ni, orang Melayu lah.

Monday, December 5, 2011

Little White Doves

Eh eh.. Ramai pulak orang tanya aku pergi mana sepanjang 2 minggu lepas.

Antara jawapan yang aku bagi; a stranded place, kawasan berpaya, kampung orang asli, rumah sakit jiwa, bertapa kat gua.

Ok. Sebenarnya aku pergi Australia. Kali ni tolong la percaya. Sumpah x tipu.

Lepas ni kalau ada lagi orang tanya, aku jawab aku pergi tolong bagi makan kat rakyat Afrika pulak.

****************

Datang opis terus ada kerja. Macam biasa, aku surf 9gag dulu. Lepas lunch nanti baru aku buat kerja. Mata tengah ngantuk ni.

Sunday, December 4, 2011

Sniff. Sniff. KRAIII - Nicki Minaj

Peduli apa aku eja Nicki Minaj tu betul ke x.

Woih!! Aku dah balik KL!! Sape2 free, meh la ajak aku lepak2 ehhh.

2 minggu lepas macam neraka je aku rasa. Balik rumah pun, modem still rosak. Ni pun pergi cc semata2 nak online. Wuargh!!

Owh. Esok kerja.

*down*

Friday, November 18, 2011

arwah mak saya kata umur 21 kunci kebebasan

hujung tahun ni, aku akan duduk serumah dengan kakak and abg ipar.

selagi aku x duduk rumah sendiri, selagi tu aku x rasa bebas.

nak balik duduk UKM cepat2!! x suka duduk rumah!! x bebas!!

sabar wann.. 2 bulan lagi habis la praktikal.

k bye.

Thursday, November 17, 2011

Experiment in Progress

aku melancarkan eksperimen ni awal tahun. eksperimen ini dinamakan "Adakah Kawan2 Anda Terlalu Bergantung Pada Facebook Untuk Ingat Birthday Kawan2 Mereka Atau Tidak".

panjang, bukan? hahaha.. aku baru je reka tu. but, u get my point, right?

so, until now, aku baru dapat 2 phone calls, 3 messages and 2 twitter wishes. ZERO for fb.

kalau tahun lepas, pukul 12 je terus penuh notification kat fb, penuh inbox kat hp.

well, i dont mind kalau simpan reminder dalam hp or calendar. sebab tu la function reminders. otak manusia ni boleh simpan macam2 tapi x berfungsi untuk ingat semua benda termasuk la tarikh yang bukan2 ni.

even adik angkat aku yang belajar kat oversea pun boleh wish birthday aku, kenapa kawan2 aku kat sini x boleh? sebab kat fb x keluar notifikasi. adik angkat aku maybe simpan dalam hp or kat calendar or ade orang bagitau dia, xtau lah kan. hahaha...

for me, kalau simpan reminder is much more better than tunggu fb remind. lain lah kalau kerja kau tu asyik tukar hp je sampai reminder semua hilang. haha...

setiap kali aku tukar hp, mesti aku salin balik semua reminder. and setakat ni aku x pernah lagi wish birthday sape2 ikut reminder fb melainkan kalau hp aku pun remind birthday orang yang sama.

no, aku bukan nak cakap, "kawan x guna! x ingat birthday aku!". aku x kesah pun. x pernah. even aku pernah hangout dengan kawan2 aku masa birthday aku and sorang pun x wish sebab sorang pun x ingat. seriously, aku x kesah.

tapi ni bermaksud kita sekarang dah terlalu bergantung kat laman sosial untuk bersosial. rindu zaman dulu yang semua orang letak reminder birthday dalam hp.

thanks a lot for the wishes, love u all. =)

p/s : pagi2 dah dapat phone call. macam biasa lah, from ayah. thanks for remember it, tapi x guna la kalau x ingat aku buat apa sekarang. masa praktikal memang ada exam pun. *senyum paksa*

Tuesday, November 15, 2011

Great idea, huh?

Wanna have a Hot Birthday?

Opis :
dalam otak fikir "milo panas. nasi ayam"

Lif :
dalam otak fikir "milo panas. nasi ayam"

Beratur kat kafe :
dalam otak fikir "milo panas. nasi ayam"

Depan Kaunter :
aku order "Kak, birthday panas, nasi ayam"
kakak kaunter "Kita x celebrate birthday panas kat sini, dik"

Reaksi Aku :
lari naik opis, amik beg, balik rumah.

Saturday, November 12, 2011

Neighbour xde otak.

"salam / hi,

please park your car somewhere else other than in front of other people's house.
we got problems getting out since we have a car parked inside and your car blocked it.
we certainly dont like to wake our neighbours in the night time with our honk noise.
and what if we have emergencies but we cant get out? just saying.

pardon our language. sorry if u are offended.

thanks for your cooperation."

tu adalah contoh surat yang aku teringin nak letak kat windshield neighbour aku.

what do you think? i am pissed off. really2 pissed off.

Friday, November 11, 2011

Yes, can i help you?

"Hello, You are now calling Domino's Pizza. My name is Tasnim, bla bla bla bla bla bla.... Can i help you?"

"Err.. Can you help me change my flat tire?"

"Sorry, I'm not a mechanic. So, anything else?"

"Owh ok. I wanna order a regular pizza then"

tanya aku "Can i help you?" macam kat kaunter pertanyaan pulak. kalau aku call operator Domino's, mestilah aku nak order pizza.

tapi budak Tasnim ni baik sebenarnya. skrip yang diorang duk ulang tu yang kena betulkan.

terima kasih Tasnim untuk dinner!

Pocahontas

bagi aku, Pocahontas ni full of magic and xtau lah. bila aku teringat beberapa scene dalam Pocahontas, aku rasa macam aku umur 6 tahun balik.

sampai sekarang aku still ingat part Pocahontas dengan John Smith nyanyi2 sambil explore hutan. ke masa tu Pocahontas sorang je nyanyi? haha. confuse..

then beberapa minggu lepas penuh kat 9gag pasal Pocahontas dengan Avatar. diorang cakap Avatar tiru Pocahontas. story line lebih kurang sama.

tapi bagi aku, Pocahontas memang lagi awesome walaupun dia bukan 3D. animasi dia antara yang paling awesome aku pernah tengok. jangan argue dengan aku! aku suka Pocahontas!

aku paling suka Pocahontas punya necklace. and part Meeko (Pocahontas pet, a racoon) kutip serdak2 biskut kat tanah. nampak comel sangat!!!!

ahhh..rindunya nak tengok Pocahontas. harap2 boleh jumpa link download Pocahontas.

zaman aku kecik2 dulu semua pakai tape je. aku still ade tape player tu lagi tapi xtau la boleh guna ke x. banyak gila koleksi tape aku. and of course, Pocahontas is one of them.

"If you want to kill him, you have to kill me too" Pocahontas, 1995.

lagu Colors of the Wind tengah playing nonstop dalam otak aku sekarang.

Wednesday, November 9, 2011

damn. i love that shirt.

pernah pakai baju second hand?

kalau x pernah, imagine this.

apa perasaan kau kalau kau ada baju paling perfect dalam almari, tapi baju tu orang lain pernah pakai?

and it looked damn good on the other person.

i've just got a mix feelings. please ignore this. this post will be another emotional crap written in the dark.

Tuesday, November 1, 2011

Hi, November =)

aku selalu suka November. bulan ni ada birthday aku.

tapi dah 2 tahun aku x enjoy celebrate birthday. kalau boleh xnak celebrate dengan cake pun. sebab arwah mak aku yang suka buat surprise bangun pagi2 ada cake depan mata ni.

owh. dia pun suka buat surprise pasal hadiah. tiba2 je bawah tudung saji ada walkman idaman siap reben comel dengan kad birthday.

tapi tahun ni aku x rasa birthday aku akan jadi best. ada benda lain yang aku nak kena fikir. well, birthday je kan. nothing special about it though.

rindu juga nak ada surprise time2 birthday ni. hahah. <- ya! sila buat surprise untuk aku!

nahhh.. just kidding. i just want this month to end.

tik tok tik tok tik tok

Sunday, October 30, 2011

after this, no more pain.

tik tok tik tok tik tok

20 days more...

dup dap dup dap dup dap

will everything be ok?

lets hold our hands.

and pray..

Tuesday, October 25, 2011

people, where is your humanity?

kat fb kecoh pasal MU kalah dengan Man City 6-1 hari tu. bila aku respon "i'm a fan of MU but i dont really care about it right now", orang akan balas "eleh. dah kalah, malu ah tu"

did they know pada masa yang sama keluar berita pasal gempa bumi melanda Turki? diorang tau x gempa bumi tu dah meragut lebih kurang 200 nyawa?



mungkin bola lebih penting.

lagi satu, pemimpin diktator Muammar Gaddafi dah meninggal. Gaddafi tu orang Islam. tapi kenapa mayat arwah tu dipamer kepada orang ramai untuk xtau berapa lama.

memang Gaddafi tu zalim. tapi sebagai orang Islam, diorang patut lebih tau mana baik, mana buruk. diorang layan mayat arwah macam tu, perangai diorang sama je la macam arwah tu sebenarnya. malah lebih teruk.

sibuk beratur nak tengok mayat

siap bergambar lagi. kot2 la nak add kat fb.

mayat Gaddafi, Mutassim (anak) dengan Abu Bakr Yunis Jabr (menteri pertahanan)
setahu aku xde sape pun lagi nak argue pasal mayat mereka dipamerkan. sebab diorang ni zalim? ingat, diorang tu Islam juga.

aku nak tanya lagi sekali. where are your humanity and morality?

p/s : kalau ada info yang salah, sila inform so that aku boleh betulkan.

*sumber dari Obefiend dan Luca DK

Friday, October 21, 2011

please buat reaction "Awwww~~"

hari ni dah plan macam2. tapi xtau nak susun macam mana. tengok lah aku organize macam mana nanti. hahah..

owh. tadi bos gitau hari isnin ada kerja. xnak bagi aku ponteng lettew!!

anyway, tujuan utama aku adalah sebab nak post gambar bawah ni. eventhough dah banyak kali tengok kat 9gag, aku still buat reaction "Awwwwww~~~!"

anything for love

owh and and aku dah masuk trending category sebab dah habis tengok semua post kat hot category. kalau masuk vote category, seriously aku kena tukar tempat praktikal. huhhh..

Tuesday, October 18, 2011

Janji

PANG!

"Kan aku dah cakap, jangan sentuh barang aku! Kan dah kena tampar! Sial!"

Ella berlari ke bilik dan terus melemparkan diri ke atas katil. Air mata mencurah2 x dapat ditahan lagi.

"Shh.. Aku ada. Jangan nangis ok?" kata Jimmy sambil membelai rambut Ella yang panjang mengurai.

"Malam ni jangan tinggalkan aku ya? Stay sini?"

"Ya. Aku janji"

Jimmy mengucup ubun2 Ella dan memeluknya erat.

Esak tangis Ella makin perlahan. Ketika Ella masuk ke alam mimpi, bebayang Jimmy hilang dalam kelam.

Salakan anjing mengejut Ella dari tidur.

"Kau tipu. Kau janji nak stay malam ni. Tapi kau pergi lagi. Kau tipu"

Dan air mata mula membasahi pipi. Sama seperti malam2 sebelumnya.

Monday, October 17, 2011

yelah2. lepas ni aku sampai opis kul 6 pagi.

nak tunggu 4 bulan untuk habis praktikal ni memang lama. hope aku pindah balik ke Menara TM. kat Annexe ni bos x chill ah.

at least kat Menara TM ada Abg Long untuk bagi awesome review di penghujung hari. maka aku pun boleh dapat A untuk praktikal tanpa bersusah payah.

xtau lah kalau dah kerja nanti macam mana. xnak lah kerja. boleh kan? tolong sorang kata boleh. heh..

tapi nak tunggu lagi sebulan ni rasa macam lagi lama pulak. nervous semua ada. haih.

hope all ends well.

Thursday, October 13, 2011

Filem Klip 3GP

siapa xtau klip 3gp tu apa, sila google sekarang. i mean, SEKARANG!

ok. sambung baca sini balik.

rata2 orang melayu lah dalam 3gp tu. untuk memajukan bangsa, orang melayu jugalah yang bikin filem berkaitan 3gp.

kalau nak baca sinopsis filem ni, klik sini.

pada pandangan aku, jalan cerita xde kena mengena dengan tajuk. samalah macam tajuk cerita "Jangan Hantar Aku Ke Neraka" kat TV3.

seperti kata Luca DK di sini, aku bukan nak cakap aku geli nak tengok cerita melayu macam "Eww..cerita melayu? x layan lah!". tapi kamon lah. tengok je drama2 TV3 sekarang. dah hilang dah dia punya "ummphh".

masa kecik2 dulu aku memang rajin tengok drama melayu. sebab mak aku suka tengok. dan walaupun aku kecik lagi masa tu, aku dapat moral yang nak disampaikan. lagipun x klise. setiap minggu jalan cerita drama TV3 lain2.

kalau sekarang, heh. macam recycle je jalan cerita drama2 tu. just tukar timeline, nama watak dengan tempat je lah.

berbalik kepada filem Klik 3GP ni. tu dah xde cerita sangat la nak buat tu. ok xpe. aku try sokong. kalau aku free nanti aku pergi tengok kat panggung. kalau masa tu aku x kedekut duit.

apa? kau nak cakap aku kutuk cerita melayu je? deyy. cerita omputih pun aku kutuk lah. contoh, The Thing. tengok tajuk dengan poster pun dah tau macam gampang. so, x payah tengok. Big Momma's House. lagi gampang. lawak, tapi buat aku rasa nak muntah.

banyak lagi cerita omputih aku boleh kutuk. dah. kau yang suka cerita melayu, bagus lah. boleh bangunkan ekonomi. tapi aku lagi suka kalau diorang berazam tinggi bawak filem melayu ni ke next level macam Hikayat Merong Mahawangsa tu. bagi aku, tu cubaan yang bagus.

ok dah. esok nak tengok Real Steel.

kau pernah dengar manager kau kentut? aku pernah.

opis kosong macam dilanda garuda. semua orang hilang gi mana ntah. kalau aku balik pun xpe ni.

ada sorang manager stay kat cubicle dia. dia ingat semua orang xde sebab tempat aku memang tersorok dari pandangan umum.

so dengan tenangnya beliau melepaskan kentut yang berbunyi kuat satu opis boleh dengar.

lepas tu aku terus buat bunyi menaip. mesti dia segan sekarang ni. hahah.

***********************

selain dari gigih nak siapkan report (yang x bergerak langsung dari front page), aku juga tengah gigih memerah idea untuk penulisan baru.

dah lama x menulis.

tapi setiap kali sampai klimaks cerita, mesti cerita tu jadi macam porno like like.

pasaipa ntah.

***********************

aku bosan gila babi ni. ingat nak balik rumah sekarang tapi kat rumah pun xtau nak buat apa.
haihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.

*aku pernah ada buku penuh dengan hasil tulisan aku tapi sekarang aku xtau buku tu kat mana. kalau jumpa balik aku ingat nak buat blook.

orang maxis kaya raya. lepas ni nak kerja maxis lah.

setiap orang yang jaga kaunter maxis, semua ada iphone. ada la dua tiga orang pakai ipad juga.

tengah2 layan customer, brader maxis dua orang sembang :

bro1 : weh. iphone 5 dah keluar!
bro2 : eh. 14 haribulan la. hari ni 13!
bro1: ah x kira. esok aku pergi tengok.
bro lain : aku gi tengok dulu!

begitulah kehidupan seharian mereka agaknya.

*********************

lepas setengah jam baru orang maxis nak layan aku. pastu duk belek blackberry tu xtau pehal.

nak format blackberry amik masa 40 minit. diorang suruh aku pergi makan dulu.

lepas 45 minit aku datang balik, diorang cakap bukan prob sistem blackberry. so kena hantar kedai.

budak2 tu nak kena karate ke apa?

*********************

pukul 11 pagi dah makan sushi. bukan sebab xde tempat lain nak makan. banyak je pilihan tempat makan kat Mid Valley tu. tapi kedai sushi je xde orang.

sekarang nyesal sebab dah lapar balik. tapi dah xnak pergi makan.

so duduk dalam opis je. dengan rasa marah yang terpendam.

*********************

blackberry ni aku nak buang, nak beli baru. k bye.


Tuesday, October 11, 2011

why i dont like my certain high school friends

*awal2 lagi aku nak remind, sory kalau sapa2 terasa. plus, aku x rasa ada budak SSP baca blog aku. follower pun Me'e je la. dont worry Me'e. ni xde kaitan dengan kau. hehe*

sekolah aku semua perempuan. ok. x payah nak ulang sekolah tu sekolah apa. semua perempuan, ramai anak orang kaya raya, ramai juga yang datang dari jauh.

perempuan, biasalah. ada yang bertutup. ada yang buka bukaan. x kesah la kan. tu hidup diorang. even kat sekolah pun dah tau sapa yang suka tutup2, sapa yang suka buka2.

tapi masa tu certain people yang aku x suka ni main cakap belakang je lah. kutuk orang tu seksi sangat, kutuk orang ni flirt dengan budak laki, kutuk budak sana gedik nak mati.

memang lah sekolah asrama penuh, kena jaga nama baik sekolah and all that crap. tapi, agak2 la nak kutuk kawan sendiri pun. "Spirit Batch" my ass. kalau betul2 spirit batch, pergi la tegur depan2. xyah kutuk belakang.

aku memang x ramai kawan rapat masa kat sekolah. so aku x peduli pasal perkembangan batch sendiri sangat. and aku memang xnak amik kesah. sebab kalau aku amik kesah, nanti aku dengar benda buruk je. mostly orang2 yang tau pasal perkembangan batch ni, orang2 yang jenis suka mengata belakang2.

lepas sekolah, makin bebaslah kawan2 aku ni. yang bertutup, ada yang terbuka. yang terbuka, ada yang kembali bertutup dan memang ramai lah stay terbuka. still, x kesah lah. dah habis sekolah, kan?

but NO! sebab ada title SSP tu, kena jaga sampai mati. what the fuck kan? so kalau nak terbuka sampai terdedah breast, baik kau duduk oversea or jangan add sapa2 budak SSP kat FB. kalau x nanti kena maki lah kau terang terangan di group batch kat FB nanti.

ok2. sila bawak bertenang. biar aku explain dengan mudah.

yang dah tau budak2 free hair masa sekolah, certain people ni x kesah pun macam mana diorang dress up. baju low cut sampai nampak cleavage, xde hal. pakai singlet pergi dating, xde hal.

TAPI untuk budak2 yang jenis bertudung or yang duduk jauh2 tu X BOLEH ya kalau nak seksi2. lagi2 kalau orang2 tu x berapa nak lawa lah bentuk badan dia. kalau dia pakai skirt, peh. memang kena cemuh.

aku pun x paham macam mana diorang punya pemikiran. setakat ni yang aku nampak diorang kutuk2, budak2 yang pakai skirt ah. ok fine. pakai skirt tu macam seksi sangat dah. tapi kalau orang lain nampak cleavage, xpe. macam tu?

seriously, open up your mind! or make up your mind! aku bukan nak suruh kau accept community yang dah semakin ke barat sekarang ni. tapi kalau nak cemuh orang2 yang dedah2 badan ni, cemuh semua yang dedah rambut sekalipun. baru la fair.

stop la post cemuhan kat group batch tu. kalau nak kata budak2 terdedah tu yang buat malu kat sekolah, sebenarnya korang yang bawak malu tu. kalau korang x bawak mulut, orang xtau pun, ok?

kalau nak tegur, pergi tegur terus kat orang tu. kau tu pun dah besar. ok?

rasa macam nak delete je group tu dari list aku.

dah. kalau nak cemuh aku pulak, silakan. aku tau je sapa yang suka kutuk aku belakang2 masa sekolah dulu. pfft.

Saturday, October 8, 2011

yeah. i am a jerk.

ada friend request kat fb. aku tinjau profile beliau. x kenal. aku ignore.

then dapat msg kat inbox "too proud to accept friend request huh? u jerk"

well, macam mana aku nak approve kalau aku x kenal? even yang aku kenal pun x bertegur dalam fb. xde keje lah aku nak tengok status orang x dikenali kat news feed.

and, macam mana aku nak kenal kau kalau nama and DP kau macam ni :


tapi aku gigih jugak nak mengenali kau. so aku klik photos. full of craps like this :






aku realise, kau ni memang jenis x suka letak gambar sendiri agaknya. so aku view tagged photos. of course, full of things like this :




rupanya kau memang x suka amik gambar.

tapi aku x putus asa. aku tengok info kau. tau apa aku dapat? PRIVATE.

kadang2 aku accept jugak friend request dari orang yang x kenal. tu pun kalau info sekolah dia ada tulis "Sekolah Seri Puteri, Cyberjaya" lah. walaupun nama and DP dia macam gampang. maybe budak tu junior aku yang x membesar lagi. tapi aku accept, sebab at least aku tau dia kenal aku dari mana.

kalau dari UKM, maybe aku x accept jugak kalau x kenal. UKM tu besar bai. x macam SSP. masing2 kenal la jugak junior or senior.

xde la macam kau tu yang x reti nak kenalkan diri, request friend terus. bila aku x accept, nak maki2. tampar nak?

so, before maki2 orang, sila cermin diri sendiri dulu.

p/s : gambar2 di atas xde kena mengena dengan sape2. hanya digunakan sebagai contoh. sekian~

Friday, October 7, 2011

among all souls in the universe, i was chosen to be me.

maknanya aku kena lah live my life instead of duk kat ceruk bilik fikir "kalau aku orang lain kan best" or "kalau aku jadi orang tu, aku boleh buat benda tu" dan lain2 lah.

i have to stop whining and complaining about my own life. ramai lagi manusia kat luar sana yang lagi suffer dari aku.

yeargh!!!

sebulan je lagi. then i'll be in peace =)

Thursday, October 6, 2011

1st time sembang dengan budak opis sebab nak mengata bos

dulu aku x minat dengan smartphones. bagi aku, asalkan hp aku boleh send message and call, cukup lah.

tapi since aku tengok kakak aku macam seronok je tukar hp 3 kali tahun ni, aku mula x sedap duduk.

then dia beli Samsung Galaxy pulak. peh. tercabar rasanya.

plus, hp Sony aku dah rosak. aku terus beli hp baru. dah alang2 nak pakai hp baru, baik aku beli yang canggih terus, ye dak?

kah kah kah!

p/s : walaupun begitu, aku still on9 facebook and twitter guna lappy. haihh..

p/p/s : bos aku macam semakin cranky je. dia la punca aku xde mood nak praktikal sekarang!

Wednesday, October 5, 2011

baru praktikal, belum kerja lagi. hahahahaha

hari ni bangun awal. xde rasa mengantuk, xde rasa malas. tapi aku xnak sampai opis awal sangat.

somehow aku rasa macam nak quit praktikal. xnak extend. xnak sambung study.

so yeah. plan nak lari ke luar negara semakin menebal.

***************************

aku rasa aku dah gila lah. hahah.

Tuesday, October 4, 2011

If i die young,

bury me in satin,
lay me down on a bed of roses,
sink me in the river at dawn,
send me away with the words of a love song.

The sharp knife of a short life. Well, i've had just enough time.

**********************

aku realise kalau lagu2 sampah nak penuhkan ruang carta teratas dalam pilihan lagu teenagers sekarang ni, diorang kena ada lirik yang ada pengulangan yang annoying. macam ni :

i, i love you like a love song baby
i, i love you like a love song baby
i, i love you like a love song baby

and i keep hittin' re-p-p-p-p-p-p-peat.

ada lagu lain gak tapi aku x ingat dah. esok pergi kerja mesti dengar lagu2 sampah macam tu.

come on lah. buat la lirik yang awesome, please?

Monday, October 3, 2011

scary thoughts kept me awake for nights

Is it possible aku stay dengan kakak and abang ipar SAHAJA dalam satu rumah? i mean, x de la pelik sangat since kakak aku pun ade. tapi kalau kakak aku keluar or pergi kerja, tinggal aku and abang ipar je dalam rumah, how?

seriously, xde orang pun ke fikir pasal tu selain aku? nenek and makcik2 aku pun x terfikir ke?

lagipun dah hampir 10 tahun aku duduk dalam rumah without any men, termasuk la bapak tersayang. so, macam mana aku nak manage?

aku rasa kakak aku akan stay kat rumah tu dengan aku sampai la aku kawin. which means mesti lah dia dah beranak pinak kat rumah tu. yeah. rumah tu akan jadi sempit. dan makin kerap la aku keluar bermalam kat mana2.

***************

bored at work.

asyik rasa nak lari ke luar negara.

boleh hoorey hoorey.

weehuuuu!!

***************

aku rasa aku banyak sangat minum kopi ni.

Thursday, September 29, 2011

I won't use IE. walaupun langit nak runtuh!!

Setelah beberapa hari xde kerja.

S - Supervisor
W - Aku

S : Wan, sini jap.
W : Yep? (dengan buku dan pen di tangan macam nerd)
S : Awak tolong buat assessment kat page ni k?
W : HELL YEAH!!!
S : Owh, and you can't use Mozilla. Page ni boleh bukak dengan IE je.
W : HELL NO!!!

terus bakar komputer, opis, menara Annexe. balik rumah tengok Vampire Diaries.

**************
dah 2-3 hari jugak la sampai opis dekat2 kul 10. Supervisor, sila bagi kerja yang serius sikit kat aku.

GiTN ni kalau xde kerja, memang semua orang lepak2 je. nama pun anak syarikat TM. hahah.

Adele - Someone Like You


sekarang asyik dengar lagu ni kat radio. turns out orang yang x heart broken pun boleh touching bila dengar lagu ni.

Tuesday, September 27, 2011

craving for sweets. badly!

hari tu teringin putu buluh. x dapat lagi.

pagi tadi teringin cheese cake. ingatkan sebab lapar. tapi lepas lunch pun still rasa nak makan cheese cake.

dah bosan xtau nak buat apa, tengok dexter season 1. terus teringin donuts.

lepas tu balik nanti rasa macam nak buat puding karamel. yummyyyy..

thank God i drove to work today. so, in my mind, bila balik nanti :

1. singgah Mid Valley, beli donuts.

2. race ke Bangi, beli putu buluh kat pasar malam.

3. otw nak sampai rumah, singgah dulu Jusco, beli cheese cake kat Secret Recipe.

WIN!!

tu pun kalau aku larat. sekarang fikir nak balik rumah, baring depan lappy, pasang Supernatural sambil hisap lolipop.

ahh..damn you cravings..

Monday, September 26, 2011

sentiment de malaise

orang kata anak bongsu ni rebel dia lebih sikit dari anak2 lain. sebab terlebih manja, kata mereka lagi.

kalau anak bongsu yang x berapa nak manja macam aku ni, tapi rebel, macam mana pula tu?

mungkin sebab kakak sulung yang terlebih manja mengakibatkan aku selaku anak bongsu memberontak?

pernah terfikir nak lari dari rumah. but that is too mainstream.

baik aku lepak kat rumah, rebel dalam hati. but that is too pussy.

last resort? heh. takkan aku nak bagitau satu dunia pulak. simpan sendiri dah ah.

p/s : kakak aku busy fikir pasal kahwin and abaikan aku. no..no... i have no problem with that since we are not that close. aku happy, sebenarnya. sebab aku bukan perhatian utama dia sekarang. heh.

Sunday, September 25, 2011

seronok download movie and tv series kat cc. lajuuuuuuuu

you might find i'm annoying because you hate me.

but if i am your best friend, you will find me charming.

true story.

p/s : finished House. waiting for new season of House, Dexter, How I Met Your Mother and White Collar. currently addicted to Supernatural.

p/s/s : <- is it p/s/s or p/p/s? please someone answer this sebab aku dah tanya cikgu English masa kat matrix dulu tapi dah lupa dia jawab pe. hahah.

Friday, September 23, 2011

nasib baik demam time xde kerja

kalau x tegur makcik cleaner, cakap budak2 kerja opis sekarang sombong2. kalau tegur, macam ni pulak

aku : selamat pagi makcik! (muka ceria gila walaupun demam dengan suara sengau2)

makcik cleaner : ........ (pandang dengan pandangan 'apahal')

*******************
pukul 6 pagi.


tido balik sampai kul 7 pagi

nak mandi pun takut sebab sejuk sangat

sampai opis muka dah merah. demam balik.

dah la server down. nak on9 pun x boleh. so aku main game and last2 tido. kul 4:15 pm aku dah gerak balik sebab x tahan sejuk sangat dalam opis.

sampai rumah, bosan. hahah.

Thursday, September 22, 2011

x boleh tido sebab dengar diri sendiri bising sedut hingus. hahaha

eye to eye, cheek to cheek.
side by side, you were sleeping next to me.
arm in arm, dusk to dawn with the curtains drawn.

so how come when i reach out my fingers,
it seems like more than distance between us?

asyik hujan je beberapa hari ni. aircond dalam opis pulak macam aircond peti ais.
selesema and sakit tekak macam xnak hilang. makin teruk ada ah.

cepat lah bulan 12. sebab time tu aku akan bebas.

hope so.

sigh

Tuesday, September 20, 2011

ada orang nama Mikhaella rupanya

dalam hidup ni kita kena yakin dan berani tonjolkan diri kepada orang ramai. sebagai contoh, Nazrin Saad. lihat ulasan beliau.

"Gua dah putih sekarang. Nanti lu pun terkejut dengan kulit gua yang putih melepak bak salju"

**************

ada ke nama orang Markisa? nama Marissa aku tau lah. tapi Markisa xde eh?

Markisa tu nama buah, aku tau. dan jus Markisa sangat sedap.

x boleh ke bubuh nama anak Markisa? hahahahaha..

**************

turun Putra Kerinchi kul 12, pergi makan dulu. masuk opis like a boss. tengok2 supervisor pergi training. so hari ni xde kerja. yay!!!
**************

subuh tadi selsema teruk. bangun kul 10, dah ok. masuk opis balik, selsema lagi. balik ah camni!
**************

actually aku xtau nak buat apa. so, aku update blog.

Monday, September 19, 2011

aku xtau pun kat sini hujan tadi

kerja banyak. tapi aku dah bosan.

opis yang memang senyap, makin senyap since semua orang pergi jamuan raya x ajak aku.

cepat lah pukul 1. aku lapar ni.

owh. komputer ni lembab nak mampus. camne aku nak upgradekan tanpa kacau apa2 program GiTN dalam ni?

hurm..

p/s : at last boss kat sini ajak gak aku gi jamuan raya. heh. satu-satunya boss tua yang hensem.
p/s/s : nope. x pergi jamuan raya sebab x larat nak jalan kaki jauh2 tengah2 panas.

Friday, September 16, 2011

travelling

aku suka travel. sebab tu aku teringin nak duk kat australia.

so dah tua lepas pencen nanti, aku nak travel around. Asia rasanya hampir semua dah pergi. so nak travel blah2 barat lah. Europe sounds nice.

tiba2 aku bayangkan diri aku bawak huge backpack travel around sambil pegang map dan sebagainya di tangan. tu pun kalau aku larat lagi. hahah.

tu pun kalau aku hidup lagi.

Wednesday, September 14, 2011

Tuesday, September 13, 2011

LRT sucks

Putra LRT punya sistem down hari ni. hampir sejam aku stuck kat Masjid Jamek dengan beratus2 orang lagi.





bahu sakit. pinggang sakit. kaki sakit. lapa.


x larat dah nak mencarut.

Monday, September 12, 2011

dah start buat projek nanti korang x payah dah tengok aku post entry hari2 ye

disebabkan ofis penuh dengan perempuan, topik keperempuanan sering menjadi perbualan.


antaranya ialah resepi, masakan, kuih muih, suami dan anak2.


topik yang sedang hangat sekarang ialah mengandung. dari pagi tadi x stop lagi cerita pasal baby dalam perut lah, perut keras lah, jaga berat badan lah, beranak nanti sakit lah, itu lah, ini lah. haih. penat nak dengar.


dengar kata aku kena pindah ke menara sebelah. supervisor aku nak bawak aku gi sana petang ni.


tapi sebab dah start bergosip, ntah bila la dia nak bawak aku tu ye?

Gelabah nak update blog sampai lupa letak tajuk. Ass.

Hari ni penyelia dah ada.



Meja kosong. Xde Komputer, xde telepon.
So, esok aku kena bawak laptop sendiri. Struggle ah esok nak naik tren bagai...


I will feel like this.
But at least aku akan dapat meja sendiri.


Sigh.